Πώς δημοσιεύουμε ΣΧΟΛΙΑ

Σήμερα ο Ζυμαρούλης θα σας μάθει πώς να δημοσιεύετε Σχόλια σε μια ανάρτηση.


Πρώτα πρώτα είναι βασικό να καταλάβουμε τι σημαίνει ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Ανάρτηση ονομάζουμε κάθε ξεχωριστό άρθρο που δημοσιεύεται στο blog. Πχ αυτό το κείμενο που τώρα διαβάζετε, είναι μια ανάρτηση. Άλλη ανάρτηση στο blog αυτό είναι το προηγούμενο άρθρο "Καλωσορίσατε στον κόσμο του Ζυμαρούλη", που μπορείτε να το βρείτε στη δεξιά στήλη της σελίδας, στο slidebar, και συγκεκριμένα εκεί που γράφει ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.


Κάθε ανάρτηση έχει και ένα τίτλο, όπως έχει και κάθε κείμενο στο αναγνωστικό μας. Ο τίτλος αυτής εδώ της ανάρτησης είναι "Πώς δημοσιεύουμε ΣΧΟΛΙΑ". Ο τίτλος είναι σημαντικός για τη δημοσίευση σχολίων. Και ο λόγος είναι πως για να εμφανιστούν τα σχόλια, πρέπει να κάνουμε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και όχι στον τίτλο του Ιστολογίου. (Τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι η επιγραφή πάνω πάνω "Ο Ζυμαρούλης".)


  • Κάντε λοιπόν τώρα κλικ στον τίτλο της ανάρτησης. Μετά κοιτάξτε στο σημείο που τελειώνει το άρθρο.
  • Ακριβώς από κάτω ψάξτε να βρείτε το σύνδεσμο που γράφει: "Ανάρτηση Σχολίου". Κάντε κλικ στο σύνδεσμο αυτό.


  • Κάνοντας κλικ ανοίγει ένα παραθυράκι που έχει τίτλο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Πατήστε ΟΚ.


  • Ανοίγει τώρα μια νέα σελίδα και πάλι εμφανίζεται ένα παραθυράκι με τίτλο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Πατήστε πάλι ΟΚ. (Ή ΝΑΙ αν βγει στα ελληνικά.)


Στο δεξιό μέρος της σελίδας βλέπετε το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας. Πρώτα όμως θα πρέπει να κάνετε κλίκ μέσα στο πλαίσιο με το ποντίκι σας.


Γράψτε τώρα ένα σύντομο μήνυμα για εξάσκηση. Όταν τελειώσετε το κείμενό σας, είστε έτοιμοι για δημοσίευση.


Το blog που τώρα βρίσκεστε, επιτρέπει και την ανώνυμη δημοσίευση σχολίων. Οπότε δε χρειάζετε να ανησυχείτε για όσα βλέπετε από κάτω. Απλώς επιλέξτε με το ποντίκι σας το κυκλάκι ΑΝΩΝΥΜΟΣ και δημοσιεύστε το σχόλιο.


Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το κυκλάκι που γράφει ΑΛΛΟ. Θα εμφανιστεί μία λωρίδα που θα σας ζητά το όνομά σας. Γράψτε μέσα στη λωρίδα όποιο όνομα επιθυμείτε. Την άλλη λωρίδα που ζητά την ιστοσελίδα σας, δε χρειάζετε να τη συμπληρώσετε.


  • Για να δημοσιεύσετε το μήνυμα, πατήστε την πορτοκαλί ταμπέλα που είναι κάτω κάτω και γράφει: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.


  • Πάλι ανοίγει ένα παραθυράκι και πρέπει να πατήσετε ΝΑΙ ή ΟΚ αν είναι στα αγγλικά.


Το σχόλιό σας έχει αποθηκευτεί. Είστε δηλαδή έτοιμοι και μπορείτε να συνεχίσετε το σερφάρισμά σας όπου εσείς θέλετε. Αν θέλετε να γυρίσετε στο δικό μας blog, κοιτάξτε στο πάνω μέρος της σελίδας και διαλέξτε πού ακριβώς θέλετε να πάτε. Πχ. Μπορείτε να διαλέξετε τον τίτλο του Ιστολογίου: Ο Ζυμαρούλης. Ή την ανάρτηση στην οποία γράψατε σχόλιο: "Πώς δημοσιεύουμε ΣΧΟΛΙΑ."


Μην περιμένετε όμως να δείτε αμέσως δημοσιευμένο το σχόλιο που γράψατε. Ο λόγος είναι πως για λόγους ασφαλείας, στο blog μας έχουμε βάλει σύστημα ελέγχου των σχολίων πριν δημοσιευτούν. Αυτό το σύστημα ονομάζεται ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρώτα θα ελέγξει ο ιδιοκτήτης του blog το μήνυμα και έπειτα θα δώσει ή όχι την άδεια να δημοσιευτεί. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαραίτητο σε ένα χώρο που απευθύνεται σε Μικρά Τερατάκια διότι όπως έχουμε εξηγήσει στο χώρο του ίντερνετ δυστυχώς κυκλοφορούν και ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΡΑΤΑ... Ας πάρουμε λοιπόν τα μέτρα μας να μην μπουν κι εδώ. Εδώ, το είπαμε, είναι χώρος μόνο για μας, τα Μικρά Τερατάκια και που μόνο τερατάκια δεν είμαστε!!!


Φιλάκια σε όλους και περιμένω σύντομα να δω τα σχόλιά σας!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗ